9 + 1 TIPP, HOGY HOGYAN KÉSZÜLJ A NYELVVIZSGÁRA

  1. Kezdj szintfelmérővel! Hogy tudd, milyen szinten vagy, honnan indulsz, és mennyi idő kell ahhoz, hogy eljuss a sikeres nyelvvizsgáig!
  2. Hagyd az internetes szintfelmérőket, nem megbízhatóak! Válassz olyan szintfelmérőt, amit hivatalos felnőttképző intézményben szakértők állítottak össze, hiszen ők azok, akik vizsgáztatni is fognak!
  3. Mindig kombináld az írásbelit szóbeli szintfelmérővel is, mert gyakran a 2 eredmény eltér egymástól és nem kapsz reális képet! Egy felnőttképző intézményben (pl: nyelviskola) olyan szaktanárok vannak, akik évek óta ezt csinálják, vizsgáztatnak és ez alapján sorolják be a nyelvtanulókat tanfolyamokra.
  4. Ha megvan az eredményed, kérd ki egy vizsgáztató tanár véleményét, hogy mit javasol, mit tegyél ahhoz, hogy levizsgázz.
  5. Készülj nyelvvizsgáztató tanárral, mert ő az, aki minden nyelvvizsgán ott van és keni-vágja a nyelvvizsga követelményeit!
  6. Készülj célzottan az adott nyelvvizsga felkészítő könyveiből és feladataira! Ne fuss plusz köröket! A te időd is drága.
  7. Keményen tanuld végig a nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot! Mindig készülj órára és légy aktív az órákon!
  8. Írj sok-sok levelet, fogalmazást, mert ez a készség sokszor a legnehezebb a nyelvvizsgán! A legtöbb bukási arány ide vezethető vissza.
  9. Tanulj sok szót, mert ez az alapja mindennek! Lehetsz szín 5-ös nyelvtanból, de ha nem tudod a szavakat, akkor nem tudsz megszólalni.
  10. Tartsd be ezeket a tippeket!